X

Fit voor Vlees en Vleeswaren eindigt op 31 mei 2024

02-05-2024  |

Zoals bekend voeren de sectoren Vlees en Vleeswaren een groot programma, het MDIEU projectplan, genaamd: ‘Fit voor Vlees en Vleeswaren’ uit. Dit programma is gericht op het versterken van de duurzame inzetbaarheid (DI) van medewerkers en het faciliteren van medewerkers die maximaal drie jaar voor hun AOW-gerechtigde leeftijd zitten om eerder te stoppen met werken middels de ‘Zwaar werk-regeling’ | RVU-regeling. Dit programma loopt tot en met 31 mei 2024.

Er is de afgelopen twee jaar veel geïnvesteerd door de sector en individuele bedrijven in het vitaal, vaardig en wendbaar houden van medewerkers. Ook zijn er meerdere medewerkers die gebruik hebben gemaakt van de ‘Zwaar werk-regeling’ | RVU-regeling. Op DI-activiteiten en het mogelijk maken van eerder stoppen met werken was subsidie te verkrijgen. Waarbij alleen subsidie verkregen kan worden op ‘Zwaar werk-regeling’ | RVU-regeling als er ook geïnvesteerd wordt in de duurzame inzetbaarheid van het personeel.

We gaan de laatste maand in. Dit betekent dat FCB Vlees -als hoofdaanvragen- recent een wijzigingsverzoek heeft gedaan om de subsidiabele kosten bij te stellen naar de huidige realisatie.

De mogelijkheid voor subsidie eindigt op 31 mei 2024. Via dit bericht laten wij u weten dat er nog maar beperkt budget is voor subsidie op de ‘Zwaar werk-regeling’ | RVU-regeling. 

Sociale partners zijn tevens aan het onderzoeken of er na 31 mei 2024 een vervolg komt op het programma. Daarover later meer.

« Ga naar het overzicht


ContactPostbus 61 - 2700 AB - Zoetermeer